Realkreditlån – Realkreditkonsulenten

Hvis du har fuldt med i min blog vil du måske kunne afkode, at jeg i mit svenske hus er lidt misundelig på det danske lånesystem som er billigere. Pointen er at du som boligejer låner af 3. mand (investor) og blot har realkreditinstituttet som handelsplads. Sporten kort; i Sverige låner du af banken som skal tjene penge. Ikke overraskende giver dette en højere pris på pengene.

Hvis man graver længere ned i forskellen mellem landende, vil man opdage at der i  Danmark er mulighed for at långiver kan være / typisk er en investor. Denne investor kan dog have flere motiver. Det ene kan være sikker placering af kapital i en kortere periode hvorved renten er mindre relevant idet det vigtigste parametre er kursen og sikkerheden bag (pant). Netop dette er smart ved det danske system, hvor sikkerheden er høj qua pant i fast ejendom, hvilket igen bevirker at investor er indifferent omkring hvem der i praksis låner pengene (det kan være dig eller mig), idet realkreditinstituttet garanterer at pengene kommer retur. Dette forklarer også hvorfor du skal betale bidrag og ikke kun renter på dine lån. Derudover giver f.eks. et F1 eller F5 lån den fordel at det indfries til kurs 100 efter hhv. 1 og 5 år. Dvs. investor får sit tilgodehavende retur til kurs 100.

Anyway; en bekendt til mig har startet Realkreditkonsulenten som rådgiver private husejere omkring deres lån. Servicen er gratis hvis du ikke kan opnå en fortjeneste og opnår du en fortjeneste skal du kun betale 2000 DKK. Ergo skal du kun betale hvis du selv spare mere (se nærmere vilkår på sitet).

En vigtig note er i øvrigt at Martin er godkendt af Finanstilsynet og er uvildig, hvilket betyder at han er indifferent i relation til hvilke lån og institut du i sidste ende måtte vælge eller fravælge.

Hvis du er interesseret i at læse mere om de forskellige institutter kan du se her:

Realkredit Danmark

Nykredit

BRF Kredit

Total Kredit

Tagged on: ,

%d bloggers like this: